Acționați cu intenția fermă de a promova bunăstarea mentală în fiecare zi.

Totuși, înseamnă că, în ciuda confruntării cu sentimentele negative, accentul este pus pe lucrurile pozitive din viață. Urmăriți ceea ce vă face să vă simțiți fericit sau liniștit. Cercetările au arătat că a avea o perspectivă pozitivă poate îmbunătăți calitatea vieții și poate da un impuls sănătății. De asemenea, s-ar putea să fie nevoie să găsești modalități de a renunța la lucrurile din viață care te fac să te simți stresat sau incapabil să faci față.

# 3 Lucrați la construirea rezistenței emoționale

Oamenii rezistenți pot face față în moduri sănătoase factorilor de stres. Reziliența poate fi dezvoltată sau construită cu diferite strategii. Acestea variază între a avea sprijin social, a păstra o atitudine pozitivă față de sine, a accepta schimbarea și a se asigura că lucrurile rămân în perspectivă. Un consilier sau un terapeut poate ajuta la atingerea obiectivului cu CBT. Adresați-vă medicilor pentru strategii de adaptare relevante pe care le puteți învăța.

# 4 Calmează mintea și corpul

Calmarea minții este primul pas către relaxarea corpului. Aceasta include meditația, ascultarea muzicii, utilizarea CD-urilor cu imagini ghidate sau a playerelor mp3 și concentrarea pe yoga și Tai Chi. Acestea sunt modalități eficiente de a aduce emoțiile în echilibru. Videoclipuri gratuite cu imagini ghidate sunt prezente și pe YouTube. Meditația este o formă de gândire ghidată. Poate lua diferite forme. De exemplu, întinderea, exercițiile fizice sau respirația profundă ar putea ajuta. Întrebați medicul despre metodele de relaxare.

# 5 Lucrează la sănătatea ta

Pentru a avea o sănătate emoțională excepțională, este important să aveți grijă de organism urmând o rutină regulată de a mânca mese sănătoase, de a dormi adecvat și de a face exerciții pentru a elibera tensiunea. Evitați consumul excesiv de alimente și nu abuzați de droguri sau alcool, deoarece acest lucru cauzează doar probleme precum sănătatea și problemele de familie.

Când ai nevoie de ajutor?

Sănătatea emoțională negativă slăbește imunitatea organismului. Acest lucru face mai probabil să aveți răceli și alte infecții în momente dificile din punct de vedere emoțional. De asemenea, atunci când sunteți stresat și anxios sau supărat, este posibil să nu vă puteți îngriji cât mai bine de sănătate. Problemele de sănătate mintală te pot face să te simți prost cu tine și să nu faci mișcare, să mănânci alimente hrănitoare sau să iei medicamente prescrise de un medic. Se poate recurge la alcool, împreună cu droguri și țigări. Semnele de sănătate emoțională precară pot provoca, de asemenea, simptome fiziologice. Aceasta include următoarele:

Pierderea sau creșterea în greutate este extremă.stomac deranjat și probleme gastrointestinale.Transpirație și gât rigid.Dificultăți de respirație.Probleme sexuale.Palpitații ale inimii și aritmii cardiaceAmețeli și probleme de somn sau insomnieHipertensiune arterială și dureri de capDureri și dureri generaleOboseală și oboseală extremăGură uscată, constipație și diaree.Dureri în piept și modificări ale apetitului.

Medicul dumneavoastră trebuie să știe despre sentimentele și problemele dumneavoastră din viața personală. El sau ea nu vă poate spune că sunteți stresat, supărat sau anxios doar văzându-vă. Este important să spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți aceste sentimente. În primul rând, el sau ea se va asigura că problemele de sănătate nu sunt legate de condițiile fiziologice. dacă simptomele nu sunt cauzate de probleme de sănătate, medicul dumneavoastră trebuie să abordeze cauzele emoționale ale simptomelor de bază. De asemenea, medicul poate sugera modalități de a trata simptomele în timp ce lucrează pentru a îmbunătăți sănătatea emoțională.

Trebuie neapărat să vezi un medic dacă sentimentele negative nu dispar și sunt atât de puternice, încât nu te poți bucura de viață. Dacă vă simțiți copleșit și nu puteți face față, este timpul să discutați cu un medic, pentru tratament folosind terapie, medicamente sau ambele. Întrebările pe care trebuie să le adresați medicului dumneavoastră includ:

Cum pot face față mai bine stresului?Viața mea este perfectă. De ce nu sunt fericit?Problemele de sănătate declanșează stresul sau invers?Nu simt că am stres. De ce reacţionează corpul meu în acest fel?

45 de trucuri psihologice pentru a îmbunătăți sănătatea mintală

Fiecare dintre noi este un individ unic, complex și mintea noastră nu este diferită. Conform Fundației Naționale de Știință, cercetările arată că oamenii au între 12.000 și 15.000 de gânduri pe zi. Acest fapt face dificilă gestionarea eficientă a vieții personale, pentru unii. Prin interiorizarea anumitor hack-uri psihologice, puteți trece către o sănătate mintală pozitivă. Iată modalitățile prin care puteți îmbunătăți sănătatea mintală prin aceste 45 de trucuri psihologice minunate:

# 1 Fii clar despre ce este grozav în viața ta

Tot timpul lucrurile merg bine pentru tine, asigură-te că recunoști că așa sunt. În loc să te trezești în fiecare dimineață îngrijorat de ceea ce nu a fost făcut pe lista de sarcini, concentrează-te pe ceea ce funcționează bine. Faceți o listă cu toate momentele în care ați câștigat de fapt bătălia și câștigarea războiului împotriva sănătății mintale nu va mai părea atât de grea.

# 2 Vedeți eșecul ca pe un pas către succes

Niciun succes nu este niciodată complet, nici un eșec nu este vreodată definitiv. Recunoașterea acestui fapt fundamental al vieții te poate ajuta să te simți mai bine. Învață din toate greșelile, adună-ți resursele și lucrează spre succes.

# 3 Protejați-vă bunăstarea emoțională

Un alt lucru este să protejezi bunăstarea emoțională cu un somn de calitate, o respirație profundă lentă și o mulțime de H20. A rămâne calm și hidratat este unul dintre cele mai bune și mai testate hack-uri.

# 4 Fa-ți pacea cu cel mai rău caz

Luați în considerare opțiunile atunci când gândirea catastrofală deraiează starea de spirit. Închideți ochii și vizualizați cele mai rele rezultate. Apoi, gândiți-vă la modalitățile prin care puteți face față fără a rămâne blocat.

# 5 Zâmbește mai des

Să zâmbești în fața stresului nu este ușor. Studiile sugerează să faci ceea ce are cele mai bune beneficii pentru sănătate. Când s-au recuperat dintr-o situație stresantă, participanții la studiu cu ritm cardiac scăzut zâmbeau mai mult decât cei cu expresii neutre sau lipsite de emoții.

# 6 Bucurați-vă de exercițiu

Exercițiile trebuie să fie distractive. Nu are sens să te forțezi să te antrenezi la o sală de sport dacă este monoton și plictisitor. Merge pe pistele liceului, parcează sau tabără de pregătire și pune-te din nou în formă. Puteți încerca chiar și videoclipuri cu exerciții de acasă și antrenamente în aer liber.

# 7 Nu vă explicați

Trebuie să vorbiți mai puțin și să lucrați mai mult pentru a vă menține încrezător. Să vă justificați stările de spirit, acțiunile, cuvintele sau comportamentele nu este necesară în măsura în care credeți.

# 8 Rămâneți în contact

A rămâne conectat cu familia și prietenii este cheia unei vieți de succes. Păstrați-i pe alții semnificativi la curent și rămâneți ancorați emoțional cu sprijinul oamenilor cărora le pasă de dvs.

# 9 Fii atent la dieta ta

Un alt lucru la care trebuie să fii atent este legătura dintre nutriție și sănătatea bună. Să mănânci acei burgeri și cartofi prăjiți poate să nu fie o idee atât de bună.

# 10 Interacționează cu animalele de companie

Animalele de companie pot fi grozave pentru sănătatea ta emoțională și mentală. Nu judecă, sunt iubitoare și grijulii.

# 11 Împărtășiți talentul

Când vine vorba de înțelegerea a ceea ce te definește, punctele forte și talentele tale ar trebui să fie în fruntea listei. Nu te gândi la ceea ce nu ai. În schimb, gândește-te la ceea ce faci. Ajută-i pe ceilalți și ajută-te pe tine însuți să vezi ce individ talentat ești.

# 12 Dezordinea-ți împrejurimile

Scapa de hainele nedorite, obiectele de bucatarie, uneltele, gadgeturile, mobilierul vechi – pe scurt, orice iti ocupa spatiul fizic si te face sa te simti aglomerat mental.

# 13 Ajută-i pe alții

Ajută-i pe cei defavorizați și învață ce poți face pentru a îmbogăți viața altora și, făcând acest lucru, crește respectul de sine.

# 14 Acordați atenție prezentului

A trăi în trecut nu te va ajuta. Tendințele comune și teama de viitor nu sunt suficiente. Trebuie să prețuiești momentul și să realizezi că este singurul pe care îl ai.

# 15 Îmbrățișează!

Uneori, totul este despre gesturi mici, cum ar fi împărtășirea unei îmbrățișări de grup sau acordarea unui cinci. Aceste mici gesturi de afecțiune se pot adăuga la un individ încrezător, sănătos și puternic, asigurat de legătura sa cu ceilalți.

# 16 Planifică-ți ziua

Petreceți ceva timp planificându-vă ziua la prima oră dimineața și valorificați oportunitățile de creștere și autodezvoltare.

# 17 Ia o pauză

Dacă întâlnești sceptici care spun „Cine are nevoie de pauză?”, spune-le că toată lumea are! Când vine vorba de a face față unor evenimente stresante, fă-ți timp pentru a reflecta și a crește din experiență.

# 18 Nu optați pentru alcool sau fumat

Droguri, alcool, fumat – toate acestea sunt metode nesănătoase și periculoase de a face față problemelor de sănătate mintală. Găsiți modalități mai bune și mai pozitive de a face față decât a ceda dependenței.

# 19 Organizează-te

Ține-ți telefonul mobil încărcat. Desemnați un loc pentru agățarea cheilor de la mașină. Doar organizează-te. Lucrați pe suprafețe aglomerate, cum ar fi stațiile de lucru și blaturile de bucătărie, pentru mai puțin stres și un sentiment mai profund de control.

# 20 Oferă-le oamenilor care sunt stresați o pauză

Faceți întotdeauna o pauză înainte de a răspunde persoanelor care vă încordează nervii, mai degrabă decât să le combateți și să pară tulburați emoțional. Concentrează-te pe consolidarea sănătății mintale, gestionând oamenii care te stresează, în loc să reacționezi doar la ei.

# 21 Treceți din trecut modele și obiceiuri

Obiceiurile autodistructive sau modelele greșite de comportament trebuie verificate. Adesea, cineva rămâne blocat în tipare obișnuite de comportament. Cu toate acestea, viața este în continuă evoluție și este posibil ca lucrurile să nu mai funcționeze. Cheia este să ajustați în consecință.

# 22 Menține igiena personală

A te lăsa să pleci este cel mai rău lucru pe care îl poți face atunci când te înconjoară emoții negative. Obiceiurile bune formează piatra de temelie a sănătății mintale. Așadar, fie că este vorba de folosirea aței dentare în fiecare noapte sau de pieptănarea frecventă a părului, ai grijă la acele lucruri mărunte care pot ajunge să facă o mare diferență.

# 23 Evitați culorile plictisitoare în timp ce vă îmbrăcați ziua

Ai fi surprins de cât de mult vă pot afecta culorile starea de spirit și emoțiile. De exemplu, griul este o culoare legată de lipsa de energie și de implicare scăzută, precum și de pasivitate. Roșul este vibrant și plin de viață. Așadar, îmbracă-te conform obiectivelor pe care le ai pentru tine și asigură-te că porți culori care îți luminează ziua.

# 24 Luați o vacanță

Studiile arată că vacanțele tind să elibereze tensiunea și să te ajute să te relaxezi confortabil. Făcând excursii de o zi pentru a vă relaxa și a vă ușura tensiunea este modalitatea de a face față eficient emoțiilor.

# 25 Fă-ți timp pentru tine

Și nici nu trebuie să fie o vacanță scumpă. Faceți din duminica ziua dvs. de îngrijire personală, faceți-vă un masaj, bucurați-vă de un brunch, prindeți-vă din urmă cu lectură liberă sau somn suplimentar.

# 26 Nu vă concentrați pe știrile care provoacă stres

Bomboanele pentru creier fără minte includ Facebook, știri senzaționale, evenimente actuale interesante și setați cronometrul pentru câteva minute și mergeți mai departe când timpul s-a terminat.

# 27 Fii sincer în legătură cu emoțiile tale

Întrebați-vă dacă vă aflați în aceleași tendințe de comportamente și emoții negative în timp ce vă stresați. Observați cum să faceți diferența.

# 28 Ascultați conectați-vă sau învățați noi hobby-uri

A asculta pe ceilalți cu scopul de a conecta sau de a învăța un nou hobby este eficient. Prinde-te atunci când intri în modul de răspuns și ești mult mai interesat de agendă decât de ceea ce celălalt individ încearcă să comunice.

# 29 Lucrează creativ

Lucrarea trebuie să se concentreze pe creativitate și să meargă împotriva metodelor convenționale de a rezolva problema. În caz contrar, factorii de stres de la birou te vor doborî.

# 30 Fă-ți ziua una liniștită

Treziți-vă cu 15 minute mai devreme decât de obicei în timpul săptămânii. Mișcarea încet și cu intenție vă pregătește pentru o zi liniștită și calmă, astfel încât să aveți controlul. Nu ar trebui să fie invers.

# 31 Feriți-vă de oamenii stresați

Este important să fii capabil să te ferești de persoanele stresante. Acest lucru se datorează faptului că au tendința de a crește nivelul de stres. Așa că ai grijă la asta.

# 32 Nu alege să fii stresat

Există multe opțiuni disponibile pentru dvs. În loc să alegi să fii stresat, accentul trebuie să fie pe optarea pentru modalități de a te calma și relaxa.

# 33 Lasă drama deoparte

Drama ar trebui lăsată acolo unde trebuie: la filme! Linistea ta sufleteasca este mai importanta decat sa-ti rasfati emotiile. Așadar, concentrează-te pe ceea ce contează cel mai mult.

# 34 Nu supra-analiza

De asemenea, este important să gândiți mai repede. Deoarece acest lucru poate suna contra-intuitiv, gândirea, analizarea excesivă și amânarea deciziilor nu este de ajutor. Cel mai mult contează să ai încredere în tine și să iei decizia corectă.

# 35 Continuă să te miști

Una dintre cele mai grele părți ale depresiei este apărarea de inerție. Pașii mici pot face o mare diferență. Fericirea este un obicei, iar recablarea șablonului emoțional este cheia unei îndrumări eficiente.

# 36 Adaugă spontaneitate zilei tale

Pașii importanți la care trebuie să participați includ jocul, dansul, săritul peste, spune o glumă sau adăugarea de distracție și spontaneitate în ziua dvs.

# 37 Concentrați-vă pe soluții, nu pe probleme

Dacă nu faci parte din soluție, faci parte din problemă. Nu uitați să vă concentrați pe soluții, deoarece acestea pot face diferența în oportunitățile de creștere.

# 38 Desemnați un moment specific într-o zi pentru îngrijorare

Desemnați 15-20 de minute pe zi pentru a vă face griji sau programați-l aproape de sfârșitul școlii sau a zilei de lucru. Când sosește timpul pentru încheierea zilei, vei fi ocupat și vei înțelege că grijile tale nu sunt atât de presante.

# 39 Practicați Mindfulness

Un alt pas esențial de făcut este să exersezi mindfulness. Scopul trebuie să fie de a gelarex medicament pret promova un sentiment calm, relaxat și de a construi prezența minții.

# 40 Căutați numai ceea ce este bun

Caută binele în alții și în tine. Găsiți un echilibru al structurii care se potrivește stilului dvs. de viață. Dacă cineva este o personalitate de tip A, este important să faci mai puțin, iar dacă cineva este predispus la depresie, nevoia momentului este să faci mai mult. Una dintre cele mai bune modalități de a reveni în groove este mișcarea ritmică, nu prea repede sau încet.

# 41 Evitați dependența de smartphone-uri

Limitați timpul petrecut pe smartphone. Verificați în mod constant e-mailurile, actualizările de pe rețelele sociale și mesajele și riscați să vă pierdeți productivitatea și echilibrul emoțional.

# 42 Angajați-vă pentru promovarea bunăstării mintale

Acționați cu intenția fermă de a promova bunăstarea mentală în fiecare zi. Luați măsuri active pentru a vă proteja sănătatea mintală.

# 43 Fii sceptic în privința rețelelor sociale

Canalele de social media sunt realități editate. Deci, bazarea pe astfel de surse pentru validare sau susținere emoțională este obligată să eșueze.

# 44 Verificați afecțiuni medicale

Vizitați medicii pentru a exclude condițiile fizice care cauzează mai multă anxietate sau depresie. Evitați autodiagnosticarea sau căutarea pe Google.

# 45 Concentrați-vă pe gânduri sănătoase

Gândurile sănătoase ar trebui să fie o parte importantă a zilei tale. Recablați gândurile negative sau nesănătoase întrebând dacă gândurile se bazează pe realitate. Dacă acesta este cazul, alegeți acțiuni pentru a remedia situațiile. Amintiți-vă că părtinirea negativă funcționează împotriva dvs., mai ales când vă amintiți situații. Amintirile tind să fie implicite pentru evenimente negative și să ignore evenimentele pozitive. Îmbrățișează gândirea sănătoasă. Pozitivitatea te poate ajuta la fiecare pas.

Hack-uri de management al stresului pe care le puteți

Durerile de cap, tensiunea din spate sau maxilarul strâns sau chiar nu dormi bine sunt toate legate de stres, inevitabil. Se joacă cu mintea ta și să faci față problemelor este întotdeauna dificil. Deci, cum redescoperi bucuriile vieții, când te confrunți cu probleme? Folosiți aceste trucuri de gestionare a stresului pentru a evita anxietatea și pentru a ține depresia la distanță.

# 1 Câștigați un simț al perspectivei

Multe din ceea ce ne facem griji s-ar putea să nu se întâmple niciodată. Când se întâmplă, putem găsi modalități de a face față situației, indiferent de asta. Așa că accesul la înțelepciune și perspectivă atunci când suntem stresați și scăpați de sub control face o mare diferență.